Verslag NHC 7 Beverwijk Door Chiel Abers.

Afgelopen zondag 5 augustus  2018 vertrokken wij naar beverwijk voor de 6e NHC wedstrijd.

Ik wist eigenlijk niet wat ik van het parcours moest verwachten want het was de eerste NHC op de wielerbaan van BRC Kennemerland in Beverwijk. Ik reed mijn tweede wedstrijd in een ligger in de H4 klasse na 2e geworden te zijn in Delden wist ik eigenlijk al wel een beetje achter wie ik aan moest gaan. Na 20 minuten achter John Jongeneel aangereden te hebben besloot ik er langs te gaan en op kop te gaan rijden toen ik over de finish kwam na een ronde op kop te hebben gereden kreeg ik van kees van Velzen die helaas niet mee kon doen te horen dat ik los was en John niet meer kort achter me zat. Ik heb de race uiteindelijk goed uit kunnen rijden en wist met een solo finish mijn eerste overwinning in de H4 te behalen, hoe gaaf!! Ook de rest van Riverside rijders hebben super gereden Yvette Rottger-Wollersheim is als tweede geëindigd achter Chantal Haenen in de WH5. Willem van de Wal en Niek Rensen wisten in de MH5 allebei het podium te pakken, Willem op de derde plek en Niek op de tweede plek.

Ik ben erg blij dat ik de overstap van de MH5 naar de H4 gemaakt heb, ondanks dat ik goed uit de voeten kon met de kniezitter kan ik nu na 2 races in de ligger al zeggen dat ik dit veel eerder had moeten doen. Het voelt super, kan mijn vermogen veel beter kwijt en de snelheid is flink omhoog gegaan. Mijn traject in het KNWU talenten team kan ik gewoon voortzetten in de ligger en ga er nu voor 100% voor om er het maximale uit te halen. Hopelijk kan ik nog veel van mij gaan laten horen en zien.

Al met al dus een super dag in Beverwijk voor Handbike vereniging Riverside Racing.

Met sportieve groet Chiel Albers.

 

By |augustus 11th, 2018|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Verslag NHC 7 Beverwijk Door Chiel Abers.