NK Handbiken 15-09-2018 Vondelpark Amsterdam

Al lange tijd stond er een rode cirkel in de agenda om de 15e september! Het NK wegwedstrijd handbiken, in Amsterdam, het Vondelpark! Het leek nog ver weg, maar naar mate het einde van het seizoen dichterbij kwam werden de trainingen hierop afgestemd en ging het kriebelen…

          

En dan breekt die dag aan! S’ochtends al meteen druk met alle laatste voorbereidingen, goed eten, spullen bij elkaar, laatste check van de bike en al vroeg onderweg. Voor ons weer een lange reis vanuit de Eiffel, maar dat houdt ons niet tegen.

Aangekomen in de parkeergarage worden overal de tacxen opgebouwd om goed warm te rijden.

Een kwartiertje voor de start mogen we een paar rondjes maken over t parcours. De bochten zijn nog net als vorig jaar, scherp en gevaarlijk. Ook de hekken langs de kant moet je in de gaten houden als je naast mekaar rijdt! Om 15:30 uur wordt er gestart. We rijden voor maar 2 klassementen, alle mannen en alle vrouwen samen.

          

Bij de mannen ontstaat een grote kopgroep van een man of 8, een mix van kneesitters en liggers. Verder rijden er veel mensen alleen en zijn er soms nog kleine plukjes.
Zelf rij ik samen met Chantal Haenen, wij rijden kop over kop en houden t tempo hoog om niet bijgehaald te worden door Christa. Laura rijdt ruim voor ons, dat gaat ons duidelijk te hard!

Na een harde race sprint Chantal 100 meter voor de finish helaas bij me weg en rest mij niets dan de 3e plek! We hadden maar 10 seconden over op Christa op de 4e plek dus ook dat was uiteindelijk nog spannend.

          

Ondertussen was er bij de kopgroep een hele spannende finish waar bijna iedereen klem kwam te zitten en daardoor niet voluit kon sprinten. Toch is er natuurlijk altijd een winnaar, en dat was Mitch!

Uitslag mannen:
1- Mitch Valize
2- Johan Reekers
3- Tim de Vries

Uitslag vrouwen:
1- Laura de Vaan
2- Chantal Haenen
3- Yvette Röttger

Helaas voor onze eigen Chiel waren en dit keer dus geen aparte klassen, anders was hij met deze uitslag Nederlands Kampioen H4 geworden!
Wij hebben hem als Riverside Racing toch in ‘t zonnetje gezet.
Ook Christian zat tot de laatste ronden in de kopgroep en kon het bizarre tempo goed de baas, maar hij moest in de laatste ronde lossen door een blessure die hij opliep na wat gestoei in een van de scherpe bochten. Heel jammer, daarmee konden de beide mannen samen de ploegentactiek niet doorzetten tot de finish…

         

Al met al een schitterende wedstrijd met mooie strijd om de ere plaatsen!

De reis naar huis is voor mij altijd t zwaarste onderdeel. Na zoveel inspanning is nog ruim 4 uur in de auto echt afzien, misschien wel zwaarder dan de race zelf…

Het seizoen van wedstrijden is hiermee voor bijna iedereen voorbij. Chiel en Yvette gaan nog naar Praag, en er zullen vast nog enkele toertochten gereden worden. Maar voor de meesten van ons was dit de aankondiging van het winterseizoen. We trekken ons weer terug in de sportschool en op de tacx in de huiskamer… tot volgend jaar dus maar!

Yvette Röttger

By |september 21st, 2018|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor NK Handbiken 15-09-2018 Vondelpark Amsterdam