Jan Oosterbroek is 58 jaar oud en woont samen met zijn vrouw Corry in Wezep. Jan is geboren met spina bifida en vanaf zijn 10e al bezig met sport. Het is begonnen met zwemmen als revalidatie en daarna is hij al gauw overgestapt naar het wedstrijdzwemmen. Vanaf 1973 tot en met 1980 heeft hij in de nationale ploeg gezeten. In deze periode nam hij aan 2 Paralympische spelen en 4 WK’s deel. Op de Olympische Spelen van 1976 won hij een bronzen medaille en op de WK in 1977 een zilveren medaille! In 1981 stapte hij over naar het wheelen.
In deze tak van sport heeft hij een aantal marathons gereden in o.a. Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië en de Marathon van New York. In 2003 begon Jan actief met handbiken en heeft ook in deze tak van sport een aantal malen de marathon van Berlijn gereden. Tevens neemt hij jaarlijks deel aan de Karla Raise Memorial in Tsjechië. 
Daarnaast is Jan nog 21 jaar zwemtrainer/coach bij de zwemclub in Wezep geweest. 

 

Je moet in ieder geval plezier hebben in het sporten, elkaar stimuleren en dan komen de prestaties ook naar voren. Ik hoop dat we een mooie bloeiende club worden en veel kunnen betekenen voor alle leden en diegenen die onze club nog komen versterken!
 Jan Oosterbroek