Chiel gaat internationaal, Moeder vertelt Praag 2018

Moeder vertelt…..

Praag
27-9-2018     —–    1-10-2018

25 augustus 2018 fietste Chiel een fantastische tijdrit bij Papendal in Arnhem.
‘S middags kregen we bericht van zijn coach van de KNWU dat Chiel door deze geweldige tijd internationaal talent is en mee mag naar Praag .

Yes wat een super mooi bericht!!

Wij als ouders willen natuurlijk super graag mee om Chiel en de andere rijders te gaan aanmoedigen. Appartement gereserveerd in Praag en 27 september kon de reis beginnen. Chiel reisde met Team NL.

 

      

We arriveerden ’s middags midden in de spits,wat een drukte in een mega grote stad!! Vrijdag 28 september op naar het stadion waar ze druk waren met de opbouw van het parcours. Alle rijders konden plaats nemen in/op hun fiets om het parcours te gaan verkennen.

Conclusie rijders: een heel lastig parcours met behoorlijke klimmetjes en verraderlijke bochten .

Zaterdag 29 september om half 10 aanwezig bij het parcours,je voelde de gezonde spanning bij de rijders en ieder nog een laatste check aan de fiets. 10:00 uur het startschot en wat gingen ze hard, ongelofelijk.Chiel fietste 2 ronden met de kopgroep mee!!! Een kippenvel moment voor mij, topper!

   

Daarna vond Chiel aansluiting bij een groep andere rijders,want dit 42,9 km volhouden was nu nog teveel. Wij zijn ons er wel van bewust dat er tijdens zo’n race veel meer bij komt kijken dan alleen hard fietsen. Op tijd schakelen,techniek,je energie verdelen, sprinten. Wat was het mooi en speciaal om Team.NL aan te mogen moedigen.

   

Team.NL wist vele prijzen in verschillende categorieën binnen te halen . Wat een ervaring, vooral die hier in Praag hun eerste internationale wedstrijd mochten gaan rijden. Ieder heeft naar eigen tevredenheid gereden.

Op naar zondag “De tijdrit”. Iedereen maakte voor zichzelf alweer een planning qua fietsen en eten.De saamhorigheid binnen het team is groot, mooi om te zien. Zondag 30 september half 10 waren we weer op het parcours en de spanning stijgt. Het in fietsen ging nu op de tacx, ieder met een koptelefoon op om zo toch in een soort van rustmodus te zijn.

Chiel mocht als 3e starten.

De tijdrit hield in 3 volle ronden,in totaal 9,9 km er keihard voor gaan!!! En het ging weer heel hard,tanden op elkaar en door…… Chiel wat zijn we ontzettend trots op jou met jou geweldige prestatie 9,9 km in 22 minuten op zo’n lastig parcours!!

Op naar meer…..

Diep respect voor alle rijders!!! Ook wist Team.NL vandaag weer het podium te behalen. Voor alle rijders nu een welverdiende maand rust en dan weer keihard trainen voor 2019!!

Praag wat was je mooi!!

Tineke Albers

 

By |januari 8th, 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Chiel gaat internationaal, Moeder vertelt Praag 2018